Logo Het Anker Ankergemeente
Kerkelijk centrum 'De Rank'
Lupinestraat 11
3434 HA Nieuwegein.
✆ 030-606 42 88

Kerkdienst

Het Anker viert haar zondagse samenkomsten in kerkelijk centrum 'De Rank'. De ochtenddienst begint om 11.30 uur en als er een avonddienst is, begint die om 18.30 uur. In de advents- en 40-dagentijd begint de avonddienst om 17.30 uur. In de zomervakantie, met feestdagen en incidenteel nog eens, is er alleen een morgendienst.
Steeds meer diensten zijn gecombineerd met de GKv Nieuwegein. In de agenda is dit terug te vinden.

Tijdens de ochtenddiensten kunt u uw kinderen van 0-4 jaar naar de crèche brengen.
Voor kinderen tot en met groep 6 van de basisschool is er tijdens de ochtenddienst kindernevendienst.
Voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool is er eens in de twee weken tijdens de ochtenddienst zondagsschool.

Bekijk de agenda voor het overzicht van de komende diensten.

Predikant
Sinds augustus 2010 is Fred Blokhuis voorganger van de gemeente. Hij is getrouwd met Paula, samen hebben zij 4 volwassen kinderen. Paula ondersteunt Fred veel bij zijn gemeentewerk.
Het Anker is de vierde gemeente van Fred. Eerder was hij predikant in Hardinxveld-Giessendam (1988), Zalk en Veecaten (1994) en Schiedam (2000). Fred ziet een predikant als een dienaar van het Woord, zoals dat vroeger heette. Het verhaal gaat – het verhaal van God – en een predikant moet dat gaande houden, vanaf de kansel op zondag en bij de mensen thuis door de week. Op deze basis heeft de Ankergemeente hem ook aangetrokken. Andere gemeenteleden vervullen andere taken, zodat Fred zich kan concentreren op de uitleg en toepassing van de bijbel.

Fred zoekt naar een zo hoog mogelijk rendement van de bijbel in het leven van de gemeente. Regelmatig wordt in kringverband een preek verwerkt op basis van de Keek op de preek. En in het leerhuis Voor u gelezen komen de bijbelboeken één voor één aan de orde.

Voor vragen of contact staat hij altijd open. Email: predikant@ankergemeente.nl

Jeugdwerker
In 2018 heeft onze gemeente een parttime jeugdwerker aangetrokken. Email: jeugdwerker@ankergemeente.nl

Bijbel en liedbundels
Tijdens onze diensten maken wij veelal gebruik van de Nieuwe Bijbelvertaling, maar ook andere vertalingen worden gebruikt. We zingen uit allerlei bundels, het meest uit het Liedboek voor de kerken, de Evangelische Liedbundel en de Opwekkingsbundel. Alle liederen worden, met de bijbehorende melodielijn, op de muur voorin de kerk geprojecteerd. Bij de ingang van de kerk staan bijbels en liedboeken, die u kunt gebruiken.

Schriftelijke informatie
Actuele informatie vindt u in het weekbulletin, dat u bij binnenkomst bij onze kerkdiensten aangeboden wordt.
Ons gemeentemagazin 'Samen verder' verschijnt een aantal keer per jaar. Op de tafel in de gang van de kerk liggen exemplaren, zonder naam, voor gasten om mee te nemen.

Na de dienst: Tijd voor ontmoeting
Na de morgendienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee. Voor de kinderen is er limonade. Bezoekt u onze gemeente dan bent u hierbij ook van harte welkom.