Logo Het Anker Ankergemeente
Kerkelijk centrum 'De Rank'
Lupinestraat 11
3434 HA Nieuwegein.
✆ 030-606 42 88

Alpha

"Een proefabonnement op het geloof"
Zo omschreef een dagblad de Alpha, een simpel en doeltreffend concept om kennis te maken met het christelijk geloof.

In Nederland hebben al ruim 375.000 mensen een Alpha gevolgd. De ervaringen zijn bijzonder positief. Deelnemers zijn enthousiast over de ontspannen sfeer waarin men vrijblijvend van gedachten kan wisselen over de vraag of er meer is in het leven. En je ontmoet nieuwe mensen die met soortgelijke vragen komen.

Het Anker organiseert jaarlijks een Alpha. Deze bestaat uit tien donderdagavonden en een kort weekend (vrijdagavond en zaterdag).
De cursus is gratis.

De avonden beginnen met een gezamenlijke maaltijd, gevolgd door een inleiding en gesprekken daarover in kleine groepen. In deze groep kun je met al je gedachten en vragen terecht. Om zo op een laagdrempelige en gezellige manier het christelijk geloof te ontdekken. Of om, als het geloof niet nieuw is voor je, stap voor stap de kern van het geloof te herontdekken.

Gespreksonderwerpen
Enkele onderwerpen die besproken worden: "Wie is Jezus?", "Hoe kun je bidden?", "De bijbel lezen: waarom en hoe?", "Hoe leidt God ons?" en "Hoe zit het met de kerk?".

Wanneer?
Dit jaar heeft er een Alpha gedraaid van januari tot begin april.
Waarschijnlijk zullen we in het voorjaar 2025 een nieuwe Alpha starten.

Informatie en aanmelden
Als je belangstelling hebt, kun je informatie opvragen bij Philine Wessels via philinewessels@gmail.com. Je kunt je ook via dit mailadres aanmelden om de volgende ronde mee te doen.

Kijk voor meer informatie ook op de landelijke site: www.alpha-cursus.nl.