Logo Ankergemeente Ankergemeente

Alpha

"Een proefabonnement op het geloof"
Zo omschreef een dagblad de Alpha, een simpel en doeltreffend concept om kennis te maken met het christelijk geloof.

Met meestal zo’n 10-15 mensen komen we tien avonden en een kort weekend bij elkaar in een huiskamer om de basisbeginselen van het geloof te bespreken. Elke avond begint met een maaltijd, gevolgd door een presentatie en een discussie met elkaar in de groep of in kleine groepjes. Het volgen van de Alpha is gratis, voor de zaterdag van het weekend wordt een bijdrage gevraagd van ongeveer € 25,-.

In Nederland hebben al 250.000 mensen de Alpha gevolgd. De ervaringen zijn bijzonder positief. Deelnemers zijn enthousiast over de ontspannen sfeer waarin men vrijblijvend van gedachten kan wisselen over de vraag of er meer is in het leven. En je ontmoet nieuwe mensen die met soortgelijke vragen komen.

Gespreksonderwerpen
Enkele onderwerpen die besproken worden zijn: "Is er meer?", "Wie is Jezus?", "Bidden: waarom en hoe?", "De bijbel lezen: waarom en hoe?", "Hoe leidt God ons?" en "Hoe zit het met de kerk?".

Wanneer?
Een nieuwe Alpha staat gepland in het voorjaar 2019. Deze cursus start donderdagavond 7 maart en gaat wekelijks verder tot en met 16 mei. Het weekend is op vrijdagavond 5 april en zaterdag 6 april.

Informatie en aanmelden
Kijk voor meer informatie op de landelijke site: www.alphanederland.org.

Informatie opvragen kan ook bij Fred Blokhuis en Philine Wessels. Tevens zijn zij de personen waarbij u zich voor de Alpha kunt aanmelden.
e-mail: predikant@ankergemeente.nl en philine.wessels@filternet.nl
tel.nr.: 030-785 20 83 (Fred) of 0347-343 797 (Philine)