Logo Ankergemeente Ankergemeente

THE PASSION IN CONCERT

---

The Passion in Concert is dé nieuwe concertervaring die tijdens het paasweekend voor het eerst plaatsvindt in Rotterdam AHOY. Bekende artiesten, zoals Simone Kleinsma, Jeroen van Koningsbrugge, Danny de Munk en Xander de Buisonjé, zingen de mooiste Nederlandstalige popnummers.

The Passion in Concert neemt je mee op een muzikale reis door het paasverhaal. In deze eerste editie van The Passion in Concert wordt het verhaal verteld vanuit het perspectief van Maria, vertolkt door Simone Kleinsma. The Passion in Concert is de moderne vertelling van het laatste deel van Jezus’ leven. Met adembenemende solo’s en ontroerende duetten onder begeleiding van een poporkest komt het verhaal heel dichtbij.

Orkestleider Eric van Tijn weet hoe hij een verhaal met muziek kan laten spreken: ​"Hoe het paasverhaal subtiel door het concert wordt verwerkt is erg indrukwekkend. De muziek is leidend. Door herkenbare nummers, zoals “Zeg Me Dat Het Niet Zo Is”, “Wit Licht” of “Wat Is Mijn Hart”, te kiezen, gaat het verhaal echt leven. Dat voel je straks letterlijk en figuurlijk in je buik."

Naast de muziek zorgen het decor en een bijzonder poporkest voor extra beleving. ​Er wordt gezongen op verschillende podia in de zaal en met special effects wordt de muziek en het verhaal dichtbij het publiek gebracht.​ Een groot koor van 400 zangers maakt het concert compleet.

ARTIESTEN
Simone Kleinsma (Maria)
Berget Lewis (Maria)
Danny de Munk (Jezus)