Logo Het Anker Ankergemeente
Kerkelijk centrum 'De Rank'
Lupinestraat 11
3434 HA Nieuwegein.
✆ 030-606 42 88

Week van Gebed 20-27 januari

'Recht voor ogen’ is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen. De jaarlijkse gebedsweek vindt in 2019 plaats van 20 tot en met 27 januari. Het thema haakt aan bij de oproep om recht te zoeken in het bijbelboek Deuteronomium, hoofdstuk 16 vers 11-20: 'Zoek het recht en niets dan het recht.' Dit thema is gekozen door de kerken in Indonesië.

De kerken in Indonesië vinden het belangrijk het recht voor ogen te houden als basis voor eenheid. In hun land hebben zij ervaren hoe onrecht zorgt voor verdeeldheid en exclusiviteit. Dit terwijl de samenleving voorheen juist gekenmerkt werd door samenwerking en solidariteit. Deze thematiek sluit prachtig aan bij de Week van Gebed voor de eenheid.

Ook in Nieuwegein zijn er in deze week interkerkelijke gebedsmomenten. Een mooie gelegenheid om christenen uit andere kerken te ontmoeten en samen te bidden voor de wereld om ons heen, dichtbij en ver weg. Door mee te bidden sluit u zich aan bij miljoenen christenen die wereldwijd in januari samen komen om te bidden.

De gebedsbijeenkomsten zijn in het Korpsgebouw van het Leger des Heils, Sluyterslaan 533 in Nieuwegein. Op maandagavond is de startavond, met Gebed voor de Wijk. Deze avond is van 19.30-21.30 uur. Van dinsdag tot en met vrijdag zijn de gebedsbijeenkomsten van 19.30-20.30 uur.

Meer over de Week van Gebed vindt u via deze link: https://www.missienederland.nl/weekvangebed2019.




Terug...