Logo Ankergemeente Ankergemeente

Christus alles
Jesaja 28:16

De dwaalweg van het ”Ontjodingsinstituut” in Eisenach
Niets was er tot voor kort dat aan het weinig verheffende verleden van het gebouw aan de Bornstrasse 11 in het Duitse Eisenach herinnerde. In mei dit jaar veranderde dat. „Wij zijn een dwaalweg ingeslagen...”

Kerkpad in heidens Saksenland
In het landschap tussen Yde en Vries is te zien hoe het christendom lang geleden voet aan de grond kreeg in Drenthe. Sporen van het heidense Saksenland zijn er ook nog.

„Geloofsdoop geldt in het Nieuwe Testament als dé doop”
Zoals de geloofsbesnijdenis dé Bijbelse besnijdenis en de huisbesnijdenis dé Bijbelse afgeleide daarvan is, zo is de geloofsdoop dé Bijbelse doop en de huisdoop dé Bijbelse afgeleide daarvan.

Kinderkampen verboden voor Chinese kerken
De Chinese autoriteiten verbieden educatieve bijeenkomsten voor christelijke kinderen en dwingen kerken te stoppen met het organiseren van zomerkampen.

Kritiek op ‘vrouwonvriendelijk’ boek over spirituele oecumene
Een aantal theologen heeft op het te verschijnen boek ”Spirituele oecumene” kritiek geuit omdat er te weinig vrouwen aan hebben meegewerkt.

Ds. J. M. Viergever (PKN) met vervroegd emeritaat
Ds. J. M. Viergever, predikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), gaat op 1 oktober met vervroegd emeritaat.

„Doop en besnijdenis zien op Christus als het Middelpunt”
„Kun je je voorstellen dat God in het Oude Testament de kinderen bij het verbond betrok, maar dit in het Nieuwe Testament niet doet?” Deze vraag stelde prof. dr. G. Kwakkel maandag aan (aanstaande) studenten theologie, tijdens een studiebijeenkomst in Elspeet.