Logo Ankergemeente Ankergemeente

Leden van Christus
1 Korinthe 6:15a

Lerend-ouderling Romkes neemt beroep aan naar oggiN Rouveen
Lerend-ouderling H. H. Romkes heeft het beroep aangenomen dat de oud gereformeerde gemeente in Nederland (oggiN) te Rouveen op hem had uitgebracht.

Evangelist Henk Bor: Als een koopman op de markt
Henk Bor is een gezegend mens. Hij woont in het land waar Maas en Waal samenvloeien, in de Bommelerwaard, aan de rand van het stille dijkdorp Poederoijen. „Dit is een goed land om te wonen.” Toch is er heimwee naar Gent. „Soms huilt het een beetje vanbinnen.”

Synode PKN akkoord met twaalfjaarsregeling predikant en gemeente
Predikanten en gemeenten in de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) kunnen met wederzijds goedvinden na twaalf jaar uiteen gaan. Classispredikanten gaan eerst twee jaar lang kijken in welke gevallen deze regeling zou kunnen helpen om de mobiliteit van predikanten te bevorderen.

19042018 Synode PKN
De generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) komt donderdag en vrijdag in Doorn bijeen om de kerkorde verder aan te passen. Op de agenda staan nog meer onderwerpen, zoals bezinning op migratie en de instelling van een bijzondere leerstoel voor het krijgsmachtpastoraat.

Terugkijken: lezingen prof. Paul en ds. Breure over de schepping
Waar komen wij vandaan? Dat was het thema van een jongerenbijeenkomst over de schepping donderdagavond.

Rechter wijst claim tegen ouderling ggiN Uddel af
Er zijn geen aanwijzingen dat een ouderling van de gereformeerde gemeente in Nederland (ggiN) in Uddel geld heeft verduisterd van een in 2016 overleden gemeentelid.

Windesheimstudent zoekt stilte in Soulmate
Hogeschool Windesheim in Zwolle is een stilteruimte rijker, de Soulmate.