Logo Ankergemeente Ankergemeente

Maria
Lukas 1:38a

10e Tevet: verdriet én berouw
Het is vandaag 2606 jaar geleden dat koning Nebukadnézar het beleg van Jeruzalem begon. Het jodendom markeert deze historische gebeurtenis met een vastendag: 10e Tevet.

Kansen voor krimpende kerk in België
Een Vlaming spreekt niet over godsdienst, ook al is hij kerkelijk. De kerkelijkheid in België neemt sowieso af, leert een nieuw rapport. Anno 2018 heeft de kerk veel functies verloren. Maar, zegt prof. dr. Wim Vandewiele, zij blíjft van betekenis voor de maatschappij.

In Kameleondorp Terherne is de kerk er voor olijke partijen
Dominees in functie zijn er niet meer in Terherne. Wel kerken, voor bruiloften en feestjes en de verkoop van restpartijen. De situatie schreeuwt om een tweede Fries Reveil.

Fusie hervormde gemeente en gereformeerde kerk Alblasserdam
De hervormde gemeente en gereformeerde kerk in Alblasserdam fuseren per 1 januari 2019. De gemeente heet vanaf dan protestantse gemeente Alblasserdam.

Promovendus Ten Brinke: Zonde mens is daad en overmacht
Mensen kiezen ervoor om te zondigen én ze zijn slaven van de zonde. Zonde is daad én overmacht. Promovendus Henk ten Brinke plaatst vragen bij de klassieke erfzondeleer. „De notie van erfschuld is onhoudbaar.”

Kerk Dedgum wordt gerestaureerd
De kerk in het Friese Dedgum wordt momenteel gerestaureerd. De totale kosten ervan bedragen 700.000 euro.

Hoofdingang Martinikerk Groningen gaat weer open
De hoofdingang van de Martinikerk in Groningen gaat weer open voor toeristen, zo deelt Hans van der Zee, directeur Binnenstadskerken Groningen, desgevraagd mee.