Logo Ankergemeente Ankergemeente
Kerkelijk centrum 'De Rank'
Lupinestraat 11
3434 HA Nieuwegein.
✆ 030-606 42 88

Christus’ opdracht
Openbaring 3:15

JBGG start podcast voor lijdenstijd
De Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten (JBGG) start met het uitbrengen van podcasts. Woensdag begint een eerste serie over de lijdenstijd.

„Kerken moeten niet praten over statistieken, maar betrokken zijn”
De kerken in Nederland hebben een nieuw imago nodig. „Betrokken, bescheiden, kritisch van tijd tot tijd en liefdevol, midden in de samenleving.”

Asia Bibi wil asiel in Frankrijk
De Pakistaanse christin Asia Bibi is van plan politiek asiel aan te vragen in Frankrijk. Dat meldde ze maandag in een interview met de Franse krant La Croix.

Kerkdiensten Italië afgelast om coronavirus
Honderden kerken in Italië hebben tijdelijk hun deuren gesloten vanwege het coronavirus. De maatregel komt op verzoek van het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid.

Syrische vluchteling Fatih brengt geen revolutie maar Evangelie
Toen Fatih Hajj met eigen ogen zag hoe de protesten tegen de Syrische president Assad ontaardden in steeds massalere slachtpartijen, keerde hij zich af van de islam. Een Bijbel bracht de Syrische student uit het latere IS-bolwerk Deir al-Zor op een ander spoor. Nu predikt hij, in plaats van revolutie, het Evangelie.

​Ds. A. den Hartog (HHK) 25 jaar predikant
Ds. A. den Hartog, emeritus predikant binnen de Hersteld Hervormde Kerk (HHK), stond op 8 februari 25 jaar in het ambt.

Zelfs Vincent van Gogh was betrokken bij de Jodenzending in Amsterdam
Jodenzending is vandaag een besmet woord, ook onder orthodoxe protestanten. Anderhalve eeuw geleden floreerde de Evangelieverkondiging aan nazaten van Abraham. Zelfs Vincent van Gogh deed eraan mee. In de Zionskapel aan de Amsterdamse Barndesteeg.