Logo Ankergemeente Ankergemeente
Kerkelijk centrum 'De Rank'
Lupinestraat 11
3434 HA Nieuwegein.
✆ 030-606 42 88

Verbeelding
Romeinen 12:11

„Diaken moet met voeten in de klei staan”
Diaconieën die advies nodig hebben, kunnen terecht bij het Diaconaal Steunpunt in Zwolle. Dat biedt informatie en training op maat. In Zwolle wordt donderdag de bijeenkomst ”Yes, ik ben diaken!” gehouden.

NRC Nobleford (Canada) geïnstitueerd
De Netherlands Reformed Congregation (NRC) in Nobleford (Canada) is woensdag 9 oktober geïnstitueerd als zelfstandige gemeente. Tot dat moment was Nobleford een afdeling van de NRC te Picture Butte. Sinds 2016 werden diensten gehouden in de Canadese plaats. Inmiddels telt de gemeente te Nobleford ruim 500 (doop)leden.

Hoop en vrees bij christenen in Syrië
Christenen in de Syrische stad Homs kunnen ongehinderd naar de kerk. Dat was in de afgelopen jaren wel anders. Rijen van verwoeste gebouwen getuigen nog steeds van wat de oorlog heeft aangericht. De Turkse inval in Syrië zorgt echter voor nieuwe onzekerheid.

Zendingsarchief Operatie Mobilisatie open voor onderzoekers
Dossiers over Bijbelsmokkel in de Sovjet-Unie, verslagen van jongerenreizen en bergtochten in de Himalaya. Ruim honderd meter zendingsarchief van Operatie Mobilisatie International (OM) wacht binnenkort in Leuven op onderzoekers.

Nederlandse afdeling neemt afstand van zendingsorganisatie Erlo Stegen
Het bestuur van de –inmiddels opgeheven– Nederlandse stichting Kwa Sizabantu Zending (KSB) distantieert zich van de Zuid-Afrikaanse tak van de zendingsorganisatie en zijn leider Erlo Stegen.

Iraanse voorganger beëindigt hongerstaking
De Iraanse voorganger Yousef Nadarkhani heeft zondag zijn wekenlange hongerstaking beëindigd.

„GKV en NGK moeten zich bezinnen op psalmen”
De Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKV) en de Nederlandse Gereformeerde Kerken (NGK) moeten zich bezinnen op de plaats van psalmen in de liturgie.