Logo Ankergemeente Ankergemeente

Echte liefde
Lukas 15:8

Organisaties GG bundelen toerustingsaanbod
Organisaties binnen de Gereformeerde Gemeenten (GG) bundelen vanaf donderdag hun aanbod van toerusting en hulpverlening op één website: gemeenteengezin.nl.

Vrouw in ambt landelijke CGK-kwestie
Voor het eerst heeft een samenwerkingsgemeente in de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) van een classis toestemming gekregen om vrouwelijke ambtsdragers te bevestigen. Maar of ze met dat besluit nog binnen de lijnen lopen, is maar de vraag.

Oprichter Shlomo Hizak van Jeruzalem Bijbel Centrum overleden
Shlomo Hizak, oprichter van het Jeruzalem Bijbel Centrum, is dinsdag overleden.

Andrew Brunson: Gebed gaf mij kracht in Turkse gevangenis
De Amerikaanse voorganger Andrew Brunson las tijdens zijn gevangenschap het meest uit 2 Timotheüs, waar Paulus schrijft over verdrukkingen lijden. „Het gebed gaf mij kracht.”

Jodien van Ark geeft advies bij fusie en ruzie in de kerk
Fusies en ruzies. Dat zijn de momenten waarop kerkenraden de hulp van Jodien van Ark inroepen. Ze luistert, geeft advies en probeert mensen met elkaar in contact te brengen. „Ik schrik soms van het cynisme in de kerk.”

Afscheiding Oekraïens-Orthodoxe Kerk klap in het gezicht van Poetin
De afscheiding van de Oekraïense vleugel van de Russisch-Orthodoxe Kerk deze week schendt het imago van Poetin als beschermheer van christelijke waarden in de ‘Russische wereld’. Moskou wil niets meer te maken hebben met de kerk in Constantinopel, die deze afscheiding steunt.

Hervormde gemeente Lelystad 25 jaar
De hervormde gemeente in Lelystad bestaat 25 jaar. Dit is op zondag 30 september herdacht in een dienst waarin emeritus predikant ds. C. H. Bax uit Ede voorging, zo meldde De Waarheidsvriend (orgaan van de Gereformeerde Bond in de Protestantse Kerk in Nederland) vorige week. Ds. Bax, destijds predikant te Emmeloord, leidde 25 jaar geleden de eerste officiële eredienst van de hervormde (pastoraats)gemeente in Lelystad, waarin hij ook ambtsdragers bevestigde. Op 30 september las ds. Bax uit hetzelfde Bijbelgedeelte als toen: Jozua 1:1-9. Als uitgangspunt voor de preek nam hij Openbaring 3:7-8.