Logo Ankergemeente Ankergemeente

Christus voor ons
1 Korinthe 6:20a

Parijs viert Pasen noodgedwongen in Saint-Eustache
Honderden Parijzenaars hebben zondag noodgedwongen de paasdienst gevierd in de relatief kleine Saint-Eustachekerk na de brand maandag in de Notre-Dame. De aartsbisschop van Parijs, Michel Aupetit, trok een parallel tussen de herbouw van de kathedraal en de wederopstanding van Jezus Christus, die met Pasen wordt herdacht.

HVC in Irak vlog #6: Terugblik op de reis
Een bezoek aan de Kerk in Irak, dat laat je niet koud. Jan Dirk van Nifterik (Stichting HVC) vraagt verschillende teamleden van Expeditie Mosul naar wat hen het meest is bijgebleven van deze reis.

Museum voor Religieuze Kunst Uden gaat verder als Museum Krona
Het Museum voor Religieuze Kunst in Uden krijg een nieuwe naam: Museum Krona.

Ds. E. C. Adams neemt beroep aan naar NRC Picture Butte (Canada)
Ds. E. C. Adams, predikant van de Netherlands Reformed Congegration (NRC) te Corsica (South Dakota, VS), heeft het beroep aangenomen dat de NRC te Picture Butte (Alberta, Canada) op hem had uitgebracht.

Stille Zaterdag, wachten op Pasen
Het bord is onverbiddelijk: de toegangsweg naar Marsum loopt dood. Marsum is trouwens geen dorp, zelfs geen gehucht. Eigenlijk is het niet meer dan de eeuwenoude Mauritiuskerk, gelegen op een terp, die ze in Groningen een wierde noemen en een paar huizen. Want het kerkje van Marsum ligt in het lage Groninger land, niet ver van de Eemshaven. En dat lage land kan zomaar onder water komen te staan.

Roemeens zorgenkind kan niet zonder hulp
Officieel mag er in Roemenië –sinds 2007 lid van de Europese Unie– geen armoede zijn. De werkelijkheid is anders. „Maar daar staat tegenover dat het verspreiden van het Evangelie vrucht draagt.”

Zwitserse Landeskirche baseert zich niet meer op Bullingers belijdenis
Huldrych Zwingli en Heinrich Bullinger lieten een rijke erfenis na. Maar is de Zwitserse kerk nog wel zwingliaans? Nee, menen drie predikanten en een hoogleraar. De redenen die zij daarvoor hebben, lopen uiteen.