Logo Ankergemeente Ankergemeente

Schriftonderzoek
Prediker 7:16b

Nashvilleverklaring krijgt vereenvoudigde versie
Er komt deze maand een vereenvoudigde versie van de Nashvilleverklaring over huwelijk en (homo)seksualiteit.

Conferentie JBGG: Gedachte dat Joodse volk heeft afgedaan, is on-Bijbels
Antisemitisme, Jodenhaat, was er al in de tijd van het Oude Testament, aldus ds. A. Schot. „De wortel ervan is daarin gelegen dat de Heere het Joodse volk als eerste verkoor.”

„Godsvertrouwen was anker Titus Brandsma”
Godsvertrouwen was voor de karmeliet Titus Brandsma het anker waardoor hij ook in de duisternis van Kamp Amersfoort medegevangenen tot steun kon zijn. Dr. Inigo Bocken, directeur van het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen, schetste dat zaterdag in een lezing in Amersfoort.

Omstreden ex-kardinaal uit ambt gezet
Het Vaticaan heeft de omstreden oud-kardinaal Theodore McCarrick uit zijn ambt gezet. De Amerikaanse geestelijke is teruggebracht tot de lekenstand, meldt de Heilige Stoel.

De gulden erfenis van Hellenbroek
Door zijn catechisatieboekje verkreeg Hellenbroek grote bekendheid, maar hij liet meer na. De Stichting Gereformeerd Erfgoed haalt die erfenis onder het stof vandaan. „Hij verbindt de Schrift met de wereldgeschiedenis en heeft inzicht in menselijke motieven.”

Ds. K. Hoefnagel (CGK) gaat met emeritaat
Ds. K. Hoefnagel, predikant van de christelijke gereformeerde kerk in Meerkerk, gaat op 1 mei met emeritaat.

„Ethiek en wijding van vrouwen verdelen dialoog tussen kerken”
De Orthodoxe Kerk gaat een serieuze dialoog met andere kerken aan. Kwesties als de wijding van vrouwen en relaties van mensen van hetzelfde geslacht blijven onderwerpen van gesprek. Dat stelt aartsbisschop Job Getcha, vertegenwoordiger van de Heilige Synode van het Oecumenisch Patriarchaat van Constantinopel.