Logo Ankergemeente Ankergemeente

Aanbidding
1 Samuël 2:3b

Kermis komt met Gayformatorisch Dagblad in reactie op protestflyer bij RD
Stichting Roze Maandag deelt maandag een krant over geloof en geaardheid uit tijdens de Tilburgse kermis.

Dr. Benyamin Intan: Indonesië waarborgt positie van christenen
De Indonesische regering doet er alles aan om christenen en moslims vreedzaam te laten samenleven. Dr. Benyamin Intan ziet zelfs de invloed van Abraham Kuyper op de staatsideologie pancasila. „Religie laat iets van de algemene genade zien. Ik ben hoopvol en optimistisch gestemd over de toekomst van de kerk in Indonesië.”

Kerken in Zambia actief tegen aids
Bijna een op de tien Zambianen is besmet met het hiv-virus. Een van de oorzaken: huwelijkstrouw is soms ver te zoeken, ondanks dat vrijwel de gehele bevolking zich beschouwt als christen. Kerkelijk hulpverlener Josephine Mkandawire: „Statistieken laten zien dat openheid en Bijbelse voorlichting werken.”

Aantal Duitse protestanten krimpt meer dan aantal rooms-katholieken
De Evangelische Kirche in Deutschland (EKD) krimpt meer dan de Rooms-Katholieke Kerk in Duitsland.

Moslims demonstreren tegen koptische kerken Egypte
Egyptische moslims in de provincie Minya hebben de afgelopen weken verschillende kerkgebouwen aangevallen. De acties vormen een protest tegen de erkenning van 53 kerken door de Egyptische overheid.

Extreme inflatie in Venezuela heeft grote geestelijke gevolgen
In Venezuela is het leven duur dan ooit. De inflatie is zo hoog dat mensen als economische vluchtelingen naar het buitenland vertrekken. Ook veel christenen zijn de grens overgestoken. Toch klinkt midden in de crisis een boodschap van hoop.

Wiebe van Horssen benoemd tot missonair pionier in Dordt
Wiebe van Horssen is per 1 september benoemd tot missionair pionier bij Missie Dordt. Dat maakte de stichting Dordtse Evangelisatie woensdag bekend.