Logo Ankergemeente Ankergemeente

De enige Toevlucht
Psalm 77:11

Terug naar Syrië? Niet als daar nog moslims wonen
Ondanks het instorten van het IS-kalifaat in Syrië en Irak ziet de Duitse onderzoeker dr. Otmar Oehring de toekomst voor christenen en jezidi’s somber in, zei hij dinsdag in Brussel. „Het zal nooit meer worden zoals het was.”

Politie China verhoort leden huiskerk
De Chinese politie heeft in de Zuid-Chinese provincie Guangdong vijf mensen in hechtenis genomen en ondervraagd nadat de politie op zondagmorgen 5 november een huiskerk was binnengevallen.

Haantje terug op toren ’s-Heer Hendrikskinderen
Wethouder Meeuwisse plaatste dinsdag de haan en het kruis van de kerktoren in het Zeeuwse ’s-Heer Hendrikskinderen terug. De handeling vormde de officiële afronding van de opknapbeurt die de toren het afgelopen halfjaar onderging. De historische kerktoren in het dorp onder de rook van Goes is voor ongeveer 350.000 euro gerestaureerd. Veel loszittend voegwerk en de houtconstructie werden hersteld, de hemelwaterafvoer vanaf de toren is gemoderniseerd en de windhaan, de bol en de wijzers van het uurwerk zijn opnieuw verguld.

Daarom Kerst verspreidt gratis cd
De organisatie van Daarom Kerst, een project van de Protestantse Kerk en Kerk in Actie, brengt een cd uit over de betekenis van Kerst.

Herdenkingsdienst 150 jaar kerk in Driedorp
De vrije hervormde gemeente van Driedorp bestond vrijdag 150 jaar. In de herdenkingsdienst woensdagavond gaat de predikant van de gemeente voor, dr. W. J. op ’t Hof. De gemeente is ontstaan tijdens de nadagen van het Réveil, waaraan de Nijkerkse predikant ds. C. C. Callenbach verbonden was. Zijn goede contacten met adellijke families leidden er toe dat in 1867 het kerkgebouw –met kosterswoning en later de pastorie– ter beschikking gesteld werd aan de kerkgangers omdat er destijds geen kerk in de directe omgeving van de buurtschappen Appel en Driedorp was. Voor 1867 had de adellijke familie al een evangelist benoemd om in de buurschappen te evangeliseren. De gemeente was eerst een „afstandsevangelisatie”, zegt de huidige koster Kees Cousijnsen. „En dat is in zekere zin zo gebleven. Wel worden nu de sacramenten bediend. Je kunt de kerk typeren als een oecumenische gemeente van mensen uit de rechterflank van de gereformeerde gezindte. De meeste predikanten die voorgaan komen uit de Hersteld Hervormde Kerk. Daarnaast komen er predikanten uit de Protestantse Kerk in Nederland, de Christelijk Gereformeerde Kerken en de Oud Gereformeerde Gemeenten (in Nederland).

Benedictus’ les voor smartphonegebruikers
Wifivrije vakanties zijn in. Steeds meer mensen worden moe van al dat mailen, appen, twitteren en facebooken. Ze verlangen naar stilte.

Mr. Endedijk treedt toe tot raad van toezicht PThU
De synode van de Protestantse Kerk heeft mr. Gerard Endedijk benoemd tot lid van de raad van toezicht van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU).