Logo Ankergemeente Ankergemeente
Kerkelijk centrum 'De Rank'
Lupinestraat 11
3434 HA Nieuwegein.
✆ 030-606 42 88

Kruiswegen
Psalm 84:7

„Corona katalysator van vervlakking in de kerk”
Corona is helemaal niet zo’n grote crisis voor de kerk, vindt ds. A. Holleman. „De kerk heeft in haar geschiedenis voor veel grotere crises gestaan.”

De praktijk van een Schotse zielenarts: William Guthrie
Als mensen niet naar de kerk gingen, zocht hij hen op. Zo verzuimde een man de kerkdiensten, zodat hij kon jagen. Ds. Wiliam Guthrie beloofde hem hetzelfde bedrag als hij naar de kerk zou komen. De man kwam en bleef komen. Later werd hij ouderling.

Kerk rood verlicht om christenvervolging
Ruim negentig Nederlandse kerken hebben meegedaan aan de actie #RedWednesday, waarbij kerkgebouwen rood werden verlicht om aandacht te vragen voor vervolgde christenen en het recht op godsdienstvrijheid.

Ds. Romein (PKN) zestig jaar predikant
Ds. A. Romein, hervormd emeritus predikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) staat vrijdag zestig jaar in het ambt.

Zomerconferentie 2021 New Wine online
Vanwege de aanhoudende coronacrisis is de New Wine Zomerconferentie volgend jaar live te volgen via internet. Dat meldde de organisatie vrijdag.

Duitse methodistische kerk bewaart eenheid
De Duitse Evangelisch-Methodistische Kerk (EMK) heeft een scheuring over het thema homoseksualiteit voorkomen. Dat maakte de EMK dinsdag bekend. Het inzegenen van homohuwelijken wordt mogelijk, maar individuele gemeenten hebben de ruimte om zich aan te sluiten bij een zogenoemde gemeenschapsbond.

Rusland pakt jehova’s hard aan
Justitie in Rusland is een nieuwe campagne begonnen tegen de Jehova’s getuigen die volgens de Russische wet een verboden extremistische organisatie vormen.