Logo Ankergemeente Ankergemeente

Christus vinden
Mattheüs 7:13

Noodgedwongen verhuizen van Schiedam naar christelijk gereformeerd Vlaardingen
Geboren christelijke gereformeerde Schiedammers zitten niet op aansluiting bij de kerk in Vlaardingen te wachten, maar het kan niet anders. „Het enige wat we nog hebben, zijn begrafenissen.”

Kerkdienst voor wederopbouw christelijke stad Qaraqosh
In de Kerk van de Onbevlekte Ontvangenis in Qaraqosh kwamen Iraakse christenen maandag samen voor een dienst voor de wederopbouw van de stad. Het vanouds overwegend christelijke Qaraqosh, op zo’n 30 kilometer van Mosul, was de eerste Iraakse stad die IS in de zomer van 2014 innam.

Christenreis Bunyan wordt verfilmd
Christelijke filmproducenten in Amerika zijn het boek ”De Christenreis naar de eeuwigheid” van de Engelse John Bunyan aan het verfilmen.

NBG gaat zelf Bijbels uitgeven en bouwt samenwerking met Jongbloed af
Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) gaat zijn eigen Bijbeledities zelf uitgeven. De samenwerking met uitgeverij Royal Jongbloed wordt gefaseerd afgebouwd. Dat deelde het NBG maandag mee.

Opnieuw Iraanse christengevangen in hongerstaking
De Iraanse christengevangene Ebrahim Firouzi (30) is 17 juli in hongerstaking gegaan als protest tegen de Iraanse overheid. Dat meldde Open Doors, een organisatie die zich inzet voor vervolgde christenen, maandag.

Populair 17e-eeuws catechisatieboekje David Knibbe opnieuw uitgegeven
Hovenier Geurt op ’t Hof geeft een 17e-eeuws catechisatieboekje over de Heidelbergse Catechismus opnieuw uit. „Ik wil anderen laten delen in de waarde die het voor mij heeft gehad.”

Emeritus bisschop Hongkong: Paus naïef ten opzichte van China
Paus Franciscus stelt zich naïef op ten opzichte van de regering van China, zegt kardinaal Joseph Zen Ze Kiun, rooms-katholiek emeritus bisschop van Hongkong. „Hij sluit met betrekking tot bisschopsbenoemingen te gemakkelijk compromissen met de staat.”